Musikere 2022


Internasjonal Kammermusikkfest på Lindesnes 2022

Fredag 9. desember kl.19:30Biografier


Foto: Rolf Steinar Bergli
Foto: Rolf Steinar Bergli

Dagny Wenk-Wolff, fiolin

 

Dagny Wenk-Wolff ble født på Goksem og studerte hos Leif Jørgensen, Sándor Zöldy, Sándor Végh og Camilla Wicks. Hun vant Premio Chigi Saracini i Siena i 1983 og senere Oklahoma International Competition, ikke bare for fiolin, men også for alle instrumenter sammenlagt. Siden 1991 er hun medlem av kammerorkesteret Camerata Salzburg. Dessuten har hun i mange år medvirket ved kammermusikkfestivalene i Sarasota, Yale, Prussia Cove, La Stravaganza di Roma, Amsterdam Schubert Festival, Ascoli Piceno, mfl.. Med disse erfaringene bestemte hun seg for å grunnlegge den Internasjonale Kammermusikkfesten på Lindesnes i forbindelse med opprettelsen av Fjellhallen ved Lindesnes Fyr i 2004.


Foto: Andrej Grilc
Foto: Andrej Grilc

Tomo Moriyama, bratsj

 

Tomo begynte å spille fiolin som fireåring, klavér ett år senere og da hun var sytten, skiftet hun til bratsj. Hun studerte ved Tokyo University of the Arts og avsluttet studiene med utmerkelse ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

Tomo har medvirket både som solist og kammermusiker ved internasjonale festivaler i Japan, Sveits, Østerrike (Salzburger Festspiele), Tyskland og England. Hun har spilt hos Wiener Staatsoper og Münchner Philharmoniker og er siden 2020 ansatt hos Tiroler Symphonieorchester Innsbruck.

 


Foto: Rolf Steinar Bergli
Foto: Rolf Steinar Bergli

Veit Wenk-Wolff, cello

 

Veit Wenk-Wolff fikk sin første cello-undervisning av Wilhelm Myhrstad i Kristiansand. Han har vært solist med alle de store norske orkestrene og som kammermusiker opptrer han regelmessig i Europa og Japan. Han har vært solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester og siden 1987 er han medlem av Münchner Philharmoniker. Veit har i ti år medvirket i en internasjonal kammermusikkgruppe som hadde som formål å sentrere kroppen under spillet på japansk vis.