Musikere 2018

Internasjonal Kammermusikkfest på Lindesnes 2018

31. august, 1. og 2. september.

Biografier

Eileen Siegel, fiolin

 

Eileen Siegel kommer fra U.S.A., der hun ble utdannet ved The Juilliard School of Music i New York. Senere studerte hun med Sandor Vegh i Salzburg, her spilte hun med Camerata Salzburg både som solist og ensemblemusiker. Mens hun fullførte sin master degree med Camilla Wicks i U.S.A, vant hun 1. Pris i Society of American Musicians competition for unge musikere, som innebar solokonserter i U.S.A. og radio innspillinger. I 1989 ble hun ansatt som tredje konsertmester i Oslofilharmonien,og samme år  hadde hun sin debutkonsert , med strålende kritikker og var solist med Oslo Filharmonien.

Hun har vært solist med flere norske orkestre og deltatt ved festivaler i Norge, Europa og U.S.A. Hun har vært medlem av Det Norske Kammerorkester i flere år og hun spilte i Borealis kammerensemble. De spilte inn flere cd innspillinger og Schonberg´s 2 strykekvartett ble nominert til Spillemanns prisen. Hun underviser ved Barratt Due MusikkInstitutt hvor mange av hennes elever har vunnet priser i konkurranser. Hun har fått Freia Prisen for sitt engasjement som aktiv kammermusiker.


Harald Aadland, fiolin

 

Harald Aadland er 1. konsertmester i Kringkastingsorkesteret og lærer på Norges Musikkhøyskole. Ved siden av dette har han en omfattende solistisk og kammermusikalsk virksomhet. Som primarius i Den Norske Strykekvartett i 9 år deltok han på en rekke turneer/festivaler og plateinnspillinger. Han har som solist eller kammermusiker også deltatt på Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfest, Oslo Kammermusikkfestival og Bath Festival. Av innspillinger på CD kan nevnes verk av Halvorsen, Bull og Atterberg som solist med Kringkastingsorkesteret.

Av innspillinger på CD kan nevnes verk av Halvorsen, Bull og Atterberg som solist med Kringkastingsorkesteret. Med samme orkester urframførte han Knut Vaages fiolinkonsert i 2015.


Carsten Neumann, fiolin

 

Carsten Neumann ble født i Köln og begynte å spille fiolin som femåring. Han studerte fiolin ved Universität Mozarteum hos Helmut Zehetmair og Ruggiero Ricci og fullførte studiet med utmerkelse i 1992.

Fra 1993 til 1998 var han medlem av Camerata Salzburg under ledelsen av Sándor Végh og Roger Norrington og er siden 1998 første gruppeleder for andrefiolinene i Mozarteumorchester Salzburg.

Med sin kone Noriko spiller han i fiolin- og klavérduo og dessuten er han førstefiolinist i Ensemble Col Basso med hvilket han oppfører kammermusikk med kontrabass fra duo til oktett.

Carsten underviser ved Uni Mozarteum hvor han forbereder studenter til prøvespill.


Dagny Wenk-Wolff, fiolin og bratsj

 

Dagny Wenk-Wolff ble født på Goksem og studerte hos Leif Jørgensen, Sándor Zöldy, Sándor Végh og Camilla Wicks. Hun vant Premio Chigi Saracini i Siena i 1983 og senere Oklahoma International Competition, ikke bare for fiolin, men også for alle instrumenter sammenlagt. Siden 1991 er hun medlem av kammerorkesteret Camerata Salzburg. Dessuten har hun i mange år medvirket ved kammermusikkfestivalene i Sarasota, Yale, Prussia Cove, La Stravaganza di Roma, Amsterdam Schubert Festival, Ascoli Piceno, mfl.. Med disse erfaringene bestemte hun seg for å grunnlegge den Internasjonale Kammermusikkfesten på Lindesnes i forbindelse med opprettelsen av Fjellhallen ved Lindesnes Fyr i 2004.


Sara Marzadori, bratsj

 

Sara Marzadori ble født i 1991 og begynte å spille fiolin som fireåring med Suzuki-metoden. Som elleveåring begynte hun bratsjstudiet ved Konservatoriet i Bologna og fire år senere ble hun tatt opp i Accademia del Orchestra Mozart under ledelsen av Claudio Abbado. Sara har vunnet mange priser som bratsjist i konkurranser som i Vittorio Veneto, Francesco Geminiani og Lionel Tertis og som medlem av Mirus-kvartetten ved Boris Pergamensjikov konkurransen i Berlin. Sara tok sin Bachelor eksamen hos Thomas Riebl i Salzburg i 2014 og er for tiden Master student ved høyskolen i Detmold. Hun vikarierer regelmessig hos Detmolder Kammerorkester og Camerata Salzburg.


Christoph Slenczka, bratsj

 

Christoph Slenczka ble født i Tyskland i 1992 og begynte å spille fiolin som femåring. I 2010 begynte han sitt bratsjstudium ved Mozarteum Salzburg som han avsluttet i 2014. For tiden studerer han til Master's Degree i London. 2012 vant Christoph 3. pris ved Lionel Tertis konkurransen i Salzburg og har vært en regelmessig gjest hos Kammermusikkfesten i Lockenhaus og Salzburger Kammermusik Festival. I 2014 spilte han soloparten i "Tabula Rasa" av Arvo Pärt med Symfoniorkesteret av Universitetet Mozarteum Salzburg. Som medlem av Barbican String Quartet spiller Christoph konserter i hele Europa.


Margherita Franceschini, cello

 

Margherita Franceschini stammer fra en musikerfamilie og begynte å spille cello som femåring. Etter diplomeksamen i 2009, studerte hun i Detmold og Basel hvor hun tok Master of Music hos Raphael Rosenfeld i 2012.

Hun var medlem av Quartetto Noûs og medvirket ved fremførelsen av Mozarts samlede strykekvartetter i Palazzo Ducale i Genova. Margherita har ellers opptrådt som solist og kammermusiker ved International Rome Chamber Music Festival, Polincontri di Torino, Stradivari Festival di Cremona, Amici della musica di Modena, Lake Como Festival, Stadtcasino i Basel, KKL i Lucern osv. Hun spiller regelmessig sammen med fiolinisten Lisa Rieder og pianisten Francesco Maria Moncher.

Margherita er en pasjonert musikklærer og har medvirket ved en rekke didaktiske prosjekter i Italia og utlandet. Siden 2017 underviser hun kammermusikk for strykere ved Conservatorio di Musica «Torrefranca» di Vibo Valentia.


Veit Wenk-Wolff, cello

 

Veit Wenk-Wolff fikk sin første cello-undervisning av Wilhelm Myhrstad i Kristiansand. Han har vært solist med alle de store norske orkestrene og som kammermusiker opptrer han regelmessig i Europa og Japan. Han har vært solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester og siden 1987 er han medlem av Münchner Philharmoniker. Veit har i ti år medvirket i en internasjonal kammermusikkgruppe som hadde som formål å sentrere kroppen under spillet på japansk vis.