Musikere 2021


Internasjonal Kammermusikkfest på Lindesnes 2021

Søndag12. desember kl.19:30Biografier


Foto: Alexander Kenney
Foto: Alexander Kenney

Per Rundberg, klaver

 

Per Rundberg ble født i Skellefteå, Sverige og begynte sin utdannelse ved Yehudi Menuhin School i England som 15-åring. Videre studier førte ham til Salzburg, Paris, Budapest og Stockholm. Undervisning hos Murray Perahia kompletterte utdannelsen.

Han gir regelmessig konserter i hele Europa og i USA og har gjentatte ganger blitt invitert av betydende festivaler som Aspekte Festival, Schleswig-Holstein, Salzburger Festspiele, Feldkirch Festival, Festival di Pasqua, Roma og Bilbao 2001.

 

Per Rundbergs kammermusikkpartnere er bl.a. Dietrich Fischer-Diskau, Alfons Kontarsky, Benjamin Schmid og Martin Grubinger. Sammen med sistnevnte ble han utvalgt av Wiener Konzerthaus for en «Rising Stars»-turne i sesongen 2007/08 som tok dem til noen av verdens største musikksentre: Carnegie Hall, New York, Palais des Beaux Arts, Brüssel, Concertgebouw, Amsterdam, Philharmonie, Köln, Konzerthaus Wien, så vel som Luxemburg, Stockholm, Birmingham og Athen.


Foto: Rolf Steinar Bergli
Foto: Rolf Steinar Bergli

Dagny Wenk-Wolff, fiolin

 

Dagny Wenk-Wolff ble født på Goksem og studerte hos Leif Jørgensen, Sándor Zöldy, Sándor Végh og Camilla Wicks. Hun vant Premio Chigi Saracini i Siena i 1983 og senere Oklahoma International Competition, ikke bare for fiolin, men også for alle instrumenter sammenlagt. Siden 1991 er hun medlem av kammerorkesteret Camerata Salzburg. Dessuten har hun i mange år medvirket ved kammermusikkfestivalene i Sarasota, Yale, Prussia Cove, La Stravaganza di Roma, Amsterdam Schubert Festival, Ascoli Piceno, mfl.. Med disse erfaringene bestemte hun seg for å grunnlegge den Internasjonale Kammermusikkfesten på Lindesnes i forbindelse med opprettelsen av Fjellhallen ved Lindesnes Fyr i 2004.


Foto: Rolf Steinar Bergli
Foto: Rolf Steinar Bergli

Veit Wenk-Wolff, cello

 

Veit Wenk-Wolff fikk sin første cello-undervisning av Wilhelm Myhrstad i Kristiansand. Han har vært solist med alle de store norske orkestrene og som kammermusiker opptrer han regelmessig i Europa og Japan. Han har vært solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester og siden 1987 er han medlem av Münchner Philharmoniker. Veit har i ti år medvirket i en internasjonal kammermusikkgruppe som hadde som formål å sentrere kroppen under spillet på japansk vis.